RS: Uskoro uplata prve tranše od 1,1 milion KM za nerazvijene opštine

Bez autora
Apr 27 2010

Uplata prve tranše pomoći nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama Republike Srpske /RS/ u iznosu od 1.116.666 KM očekuje se ovih dana. Opštinama iz reda nerazvijenih u prvoj tranši biće dodjeljeno po 31.018 KM, dok će opštinama iz reda izrazito nerazvijenih biti dodjeljeno po 34.895 KM. Iz Budžeta RS je za ovu godinu u okviru granta pomoći za nerazvijene i izrazito nerazvijene opštine za ovu godinu planirano ukupno 3,35 miliona KM. U većini izrazito nerazvijenih opština Srpske prisutan je isti problem – nema novca ni ulaganja, dok su opštinski budžeti za ovu godinu drastično smanjeni u odnosu na prošlu.

RS: Uskoro uplata prve tranše od 1,1 milion KM za nerazvijene opštineUplata prve tranše pomoći nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama Republike Srpske /RS/ u iznosu od 1.116.666 KM očekuje se ovih dana, navode u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave RS.

Opštinama iz reda nerazvijenih u prvoj tranši biće dodjeljeno po 31.018 KM, dok će opštinama iz reda izrazito nerazvijenih biti dodjeljeno po 34.895 KM, piše “Fokus”.

Iz Budžeta RS je za ovu godinu u okviru granta pomoći za nerazvijene i izrazito nerazvijene opštine za ovu godinu planirano ukupno 3,35 miliona KM.

U većini izrazito nerazvijenih opština Srpske prisutan je isti problem – nema novca ni ulaganja, dok su opštinski budžeti za ovu godinu drastično smanjeni u odnosu na prošlu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik